Förvaring av konstmaterial

Om man inte har turen att ha en egen studio för sin konst, där man kan låta sina projekt ligga framme tills de är klara och strö ut verktyg och material som man vill, krävs det en hel del planering för att få plats med sitt konstintresse i hemmet.

Ett generellt tips när det gäller att organisera samtidigt som man sparar utrymme, är att utnyttja väggarna, och ett av de bästa sätten att göra det är att sätta upp en verktygstavla. En verktygstavla är som bekant en stor tavla (ofta i masonit) med mängder av små hål i. I hålen kan man sedan hänga upp krokar (där man kan hänga penslar), lister (där man kan ställa skissblock och annat), små burkar (som man kan ställa pennor i) och andra tillbehör till tavlan.

Ett annat smart förvaringsknep är att ordna ett litet sidobord eller en liten hurts på hjul. På det sättet kan man lätt flytta bordet åt sidan om det är i vägen, och dra det till sig när man är redo att starta ett nytt konstprojekt.

Ibland vill man dock få undan sakerna helt, så att de inte ens är synliga. En bra lösning kan då vara att införskaffa smidiga trådbackar till garderoben, eftersom de rymmer mängder av saker samtidigt som det är lätt att se vad som finns i dem. Det gör att man utan problem hittar det man vill ha, trots att allt är tätt undanpackat.