Konst med ditt barn i centrum

Att få barn är något som kan förändra dig fullständigt och innebära massor av nya saker. Det är en händelse värd att skapa konst av. Och för barnet är det ju ännu större – att bli till och påbörja sitt liv. En personlig födelsetavla kan senare i livet vara en fin påminnelse för barnet om hur älskat det varit ända från början och hur stort det var för dig att bli förälder.

Vad är en personlig födelsetavla?

En personlig födelsetavla anpassas utifrån ditt barn, så att babyn på bilden till exempel får samma längd som ditt barn hade när det föddes. På tavlan står barnets namn, vikt och längd när det föddes och såklart också vilken dag barnet föddes. Det blir ett konstverk som högtidlighåller barnets födelse på ett vackert sätt. Du hart också möjlighet att anpassa en personlig födelsetavla så den passar din stil, välja en den babybild och grafik som passar dig bäst, välja en ram som passar din inredning och så vidare.

Att förändras när du blir förälder

Är det här den typ av saker du tänkte att du aldrig skulle göra, men som nu känns som en väldigt viktig och värdefull sak att få ha? Du behöver inte bli stressad av förändringen. Att förändras är helt naturligt när du blir förälder, det verkar som att förändringen kan vara lika stor som när du gick igenom puberteten. Om inget är sig likt är med andra ord helt normalt. Att barnet blir i centrum och att du vill visa och manifestera det på olika sätt är verkligen inte något märkligt. Hade du ett konstintresse innan du blev förälder och hade en förfinad smak och stil behöver det inte ha försvunnit bara för att du gillar något annat än modern design eller högt värderade oljemålningar. Det kan hända att du bara får andra perspektiv just när det gäller ditt barn, men att din smak i övrigt är oförändrad.

Att förändras tillsammans

Som vuxen är den största förändringen att bli förälder, men för ditt barn är det nu livet börjar. Med det börjar också en väldigt intensiv utveckling, som omfattar hela barndomen och ungdomen. Även om det är barnet som i första hand förändras och utvecklas är det kanske lika bra att du räknar med att också du kommer påverkas och förändras när ni tillsammans går igenom olika faser i barnets liv. Att vara småbarnsförälder kräver andra saker av dig än livet när du var barnlös, att ha barn i skolan kommer med nya utmaningar och tonåren ger dig helt nya saker att klara av. Blir du opåverkad av det är det konstigare än om du inte tycker att livet är sig likt efter att du fått barn – och aldrig blir sig likt igen. När barnet så småningom flyttar hemifrån inser du förmodligen att så mycket hänt under den tid du varit förälder att du känner dig som någon helt annan än du var innan barnet kom. Det är precis som det ska vara.