Kreativt hem med konstnärliga tapeter

Konst är livets krydda och en fantastisk källa till inspiration och kreativitet. Genom att omge dig själv med olika konstverk får du leka med fantasin och uppleva tankar och platser långt utöver vardagen. Människor mår bra av att få skapa men också av att få vistas i en konstnärlig miljö och därför är det ett viktigt inslag i varje hem.

Du kan inreda din bostad på ett mycket upplyftande sätt genom att låta klä väggarna i vackra och konstnärliga tapeter av alla de slag. Det kan handla om att tapetsera olika mönster som du sett under dina besök på museer eller i ateljéer eller föremål som har med konst att göra, exempelvis musikinstrument och noter, graffiti eller ballerinaskor. Här kommer några tips på hur du kan ge ditt hem en extra klick konst på väggarna.

Hämta inspiration från konstnärerna

En tapet kan vara enfärgad, mönstrad eller bestå av stora bilder. Om du gillar idén att omge dig med konst behöver det inte nödvändigtvis vara ett specifikt konstverk utan kan lika gärna handla om ett tema i konstnärens anda. Om du älskar Claude Monets näckrosor och japanska bro kan det bli grunden för ditt val av tapet genom att du väljer liknande motiv. Har du imponerats av traditionella mönster i olika länder du rest runt i? Satsa på färgskalor i kulturernas motiv eller ta bilder på specifika föremål som du sedan inreder med.

Du kan också skapa egen konst att sätta upp på väggarna. Egna tavlor kan bli roliga detaljer i ditt hem eller varför inte måla eller rita ett mönster som du sedan fotar och låter trycka upp till fototapeter? Har du barn kan du låta dem doppa händerna i olika fingerfärger och sätta dem på ett ark papper som du sedan fotograferar och laddar upp för tryck. Tapeten blir inte bara unik utan dessutom ett kul och kreativt inslag i barnens rum. Möjligheterna är oändliga om du bara tillför din egen skaparglädje och inte är rädd att tänka lite utanför boxen.